Meny Stäng

Raku-bränning med Lena Andersson

⭐ OBS! Nytt datum!! ⭐
Lena kommer till Askersund och håller i en rakubränningshelg, 2-3 september, i samarbete med Ateljé MalinB. Förberedelser inför bränningshelgen börjar Söndag 27 augusti, kl 11-15, där det ges tillfälle att skapa de föremål, under handledning av Malin Blomqvist, som du sedan bränner den 2-3 september.
Anmälan:
https://www.folkuniversitetet.se/kurser-utbildningar/konsthantverk/konsthantverk/keramik/orebro/11423/

Rakubrännt fat av Lena Andersson

Lena Andersson är en av de keramiker i Sverige som arbetat mest konsekvent med rakukeramik. Hon har gjort en mängd större utsmyckningar för bl a rondeller, universitet och sjukhus, och hon finns representerad på Nationalmuseum och Röhsska museet. 1968-1973 gick hon på Konstfack och 1975 var hon med och startade glas- och keramikgruppen Blås&knåda på Hornsgatan Stockholm, som hon fortfarande är engagerad i. Sedan 1978 bor och arbetar Lena Andersson i Järvsö, Hälsingland.

Rakubränt fat av Lena Andersson

Förutom av vara en av Sveriges Raku-kungligheter är hon också den person som presenterade mig för rakubränningen. Dels har jag haft förmånen att besöka och bränna hemma hos henne i Karsjö i Järvsö, Hälsingland och dels var hon lärare i rakubränning på Konstskolan i Gävle, när jag gick där.
Förutom enorma erfarenhet och kunskap om rakubränning är Lena en varm och härlig person att arbeta tillsammans med.

Du erbjuds:
Söndag 27 augusti, kl 11-15, – Träffas vi i Ateljé MalinB, Sundsbrogatan 13, Askersund för att skapa dina egna föremål.
Lördag-söndag 2-3 september, kl 9-16, – Glasera och rakubränna dina föremål under handledning av Lena Andersson.

Pris: 4150 kr

I priset ingår fika alla dagarna, samt glasyrer och gasol vid brännigen.
(Om önskemål finns att komma bara till helgen med bränningen och ta med färdiga föremål att bränna, ca 6-8 st beroende av storlek, kan detta ordnas efter överenskommelse. Pris 3.500 kr. Boka din plats via länken och kontakta sedan Malin Blomqvist, malin@malinb.se.)

Här anmäler du dig:
https://www.folkuniversitetet.se/kurser-utbildningar/konsthantverk/konsthantverk/keramik/orebro/11423/

Skalbagge av Lena Andersson

Läs mer om Lena på http://lenaandersson.com

Jag har ett samarbete med Fokuniversitet – Kunskap förändrar