Meny Stäng

Vernissage hos Ateljé MalinB, tisdag 5 juli, kl 11

”Säker”

Anders Rehn, Finspång, har nyligen upptäckt måleriet. Tidigare i sitt liv har han alltid varit intresserad av konst och han har varit aktiv inom musiken, men aldrig skapat själv.
När pandemin kom och restriktionerna satte stopp för hans resande tjänst som säljare av reservdelar till stål-, pappersmassa-industrin i Norrland, behövde han något att fylla sin tid med. Genom ett infall, köpte han färger och penslar och från att aldrig ha hållit i en pensel, målar han nu flera timmar om dagen.

Han beskriver det som att den kreativa processen påverkar honom och öppnar upp nya syn- och förhållningssätt till sig själv och till livet.

”Ståtlig”

Utställning hos Ateljé MalinB i Askersund blir hans första utställning utanför sin hemkommun och Anders ser fram emot att få visa sina tavlor för en större publik.

Hans måleri är opretentiöst, färgstarkt och lustfyllt samtidigt som hans damer inte på något sätt är glättiga eller till lags. Det är färgstarka damer med en styrka och erfarenhet som han fångar i sina bilder.
Anders målar även både landskap och natur.

”Avvaktande”

Fler av hans tavlor finns på FB – Malin Blomqvist och de går bra att boka vid mail, meddelande eller telefon. Vid behov kan de skickas efter överenskommelse.

Utställningen pågår tom söndag 24 juli 2022