Meny Stäng

Raku-kurs Juni 2021

Kursalster sommaren 2020

Lördagen 5 juni, kl 11-15 samt Söndagen 13 juni, kl 10-ca 16
I denna korta rakukurs får du chansen att göra egna föremål som du sedan bränner i en gammal japansk brännteknik. Vi arbetar utomhus där vi ”eldar” ugnen med gasol och föremålen hettas upp till ca 900 grader. När rätt temperatur uppnåtts plockar vi ur föremålen med långa tänger och lägger dem i brännbart material. Denna behandling av godset ger ett karaktäristisk och spännande utseende. Först temperaturchocken och sedan påverkan av processen i det brännbara materialet, där godset är så hett att det antänder materialet och det bidrar till att godset sotas och kontraster mellan glaserade och oglaserade ytor framträder.

Du får två spännande dagar fyllda med kreativt skapande, kunskap om en gammal teknik, spännande överraskningar, trevligt umgänge samt gott fika.

Lördagen skapar du dina föremål efter egna önskningar med handledning av mig och söndagen ägnar vi helt åt glasering och bränning.

Pris: 2.400 kr, inkl 1 kg lera samt fika och lunch på bränningsdagen.