Meny Stäng

”Vår stad Vårt samhälle”

Den första skissen och tygprovet jag lämnade till Askersunds bostäder AB för styrelsen att diskutera och besluta kring. De sa JA!!!!

Min idé kommer från när jag arbetade med ett skapandeskolaprojekt där Närlundaskolans 4-5 årsklass ville ha ett konstprojekt med temat ”Offentlig skulptur”.

De elever som var engagerade i symboliken av regnbågsfärgerna behövde hjälp med hur regnbågsfärgerna skulle kunna användas i en gestaltning. För att inspirera eleverna att tänka stort, sa jag ”Tänk att vi målar hela gatan i regnbågens färger! Eller vi målar kommunhuset! Fast det får vi nog inte………. Vi klär kommunhuset i tyg! Eller vattentornet, det syns bättre. Vi klär vattentornet i prideflaggan!!!”

Efter det bar jag min bild med mig av vårt vackra vattentorn i en skrud av regnbågens färger. Jag kände även att elevernas engagemang i Prideflaggans värderingar var viktigt. Så jag skapade mig ett projekt!

”Vår stad Vårt samhälle”
För värderingarna;
Att alla har rätt att vara den man är. Att alla har rätt att älska den man vill. Att alla har rätt att uttrycka sig själv. ;
leder jag nu detta projekt som jag tycker är viktigt för den staden jag lever i, för det samhälle jag är en del av.
Invigningen sker den 3 oktober 2020

Projektet har fått fler dimensioner, utöver det uppenbara, att Prideflaggan kommer att hissas på Askersunds största utropstecken.

Jag vill betona vikten av att bygden går samman för att ta ställning.
Att prideflaggans värderingar fortfarande upprör människor och det behöver synliggöras.
Att verksamheter i kommunen får uppdrag i tillverkningen, i den mån det går att genomföra.
Att detta budskap tas upp, för våra unga, växande medborgare, i skolan och belyses på olika sätt. Genom diskussioner, att få möjlighet att sy egna prideflaggor mm.
Att konst berikar samhället. Att stor konst inspirerar till att tänka stort. Att våga ”stort”.
Att det blir en invigning med färg och glitter. För att det är kul!

För att genomföra ”Vår stad Vårt samhälle” söker jag företag, organisationer, föreningar och privatpersoner som vill ekonomiskt bidra för att täcka de kostnader som blir. Om det blir ett överskott, skänker jag 10 % till Askersund Lakeside Pride 2021.

Som företag/organisation/förening finns möjligheten att köpa en del av flaggan som kan då få sin del, efter att den monteras ner vid årsskiftet.
Som privat person är du mycket välkommen att skänka en gåva till projektet.
Alla är välkomna att höra av sig om viljan finns att bidra, att ställa sig bakom värderingen; Att kärlek är kärlek och alla har rätt att vara den man är och att uttrycka sig.